Tjej som övningkör via trafikskola.

Halkbana Risk 2

Kan jag boka Risk 2 hos er?

På körkortshuset har vi gjort det mycket enklare och smidigare för dig som ska genomföra Halkutbildningen (Risk 2)

Istället för att du ska behöva ta dig ut själv till halkbanan, har vi på Körkortshuset ordnat med transporten till och från halkbanan.

Alla bilar på halkbanan (Risk 2) är automatbilar.

Oavsett om du tagit lektioner på Körkortshuset eller inte är du välkommen att boka med oss.

När kan jag göra Risktvåan och vad bör jag tänka på?

Det finns även möjlighet att göra Riskutbildning del 2 (halkbana) även under en helg, så du slipper ta ledigt från jobbet eller skolan. I framtiden kommer du få uppleva många risksituationer så som halkrisk. På riskutbildningen lär du dig hur bilen beter sig på halt underlag. Du lär dig även hur du kan göra för att försöka undvika att hamna i dessa situationer.

Riskutbildningen bör genomföras när du kan hantera bilen väl.

En genomförd riskutbildning är giltig i 5 år, vilket innebär att du har god tid på dig att klara teoriprovet och uppkörningen.

Legitimationskontroll (du måste kunna legitimera dig för att halkbanan ska kunna registrera ditt deltagande hos Transportstyrelsen).

Vad är Risktvåan?

Risktvåan är så kallad Halkbanan. Utbildningen syftar till att öka elevens förståelse och belysa svårigheter med körning på halt väglag som körning under andra vägförhållanden samt möjligheterna att undvika risker förknippade med sådan körning.

Kan man bli underkänd på risktvåan?

Ja man kan bli underkänd på Halkbanan om du inte kan manövrera bilen eller hålla dom hastigheter läraren säger att du ska hålla. Detta är dock mycket ovanligt.

Närbild på ett däck, en bil som kör på is.

Bokningsbara riskutbildningar

Risk 2 (Halkbana)

Med start från Liljeholmen och Älvsjö Station. Endast fr. 1900:-

  • Tor 18/8 kl 08:10
  • Fre 19/8 07:10
  • Lör 20/8 kl 08:40