Utbildningen Steg för Steg

Praktiska delen

På Körkortshuset kan du ta körkort både för manuell- och automatväxlad bil.

Det har ingen betydelse om du aldrig har övningskört tidigare. Vi anpassar utbildningen efter Dina förutsättningar och behov. Våra lärare lägger stor vikt vid att till en början lära Dig att hantera bilen på ett säkert och miljöanpassat sätt.

Körkortshusets utbildning är strukturerad och anpassad efter Transportstyrelsen kursplan.

För att underlätta för dig har vi på Körkortshuset gjort klart en undervisningsplan över alla moment. Undervisningsplanen gör att du lättare kan bearbeta alla moment (körövningar) på ett strukturerat sätt. Då vet du hur långt du kommit hela tiden. Vi anpassar alltid utbildningen efter dina tidigare erfarenheter och din takt.

Läraren förklarar vad målet för dagens lektion är, och vad nästa övning blir. Du kan följa utbildningen med hjälp av ditt körhäfte, som innehåller alla övningar. Efter körningen går ni tillsammans igenom hur det gick och vad ni båda tyckte. De blåa pilarna visar de praktiska kan du delmomenten. Ibland klarar man flera steg på en gång och ibland måste man nöta på samma sak under flera lektioner. Det viktigaste är att man låter det ta den tid det tar och att inte stressa upp sig själv med speciella datum då man måste ha körkortet.

Beskrivning på hur det går till att ta körkort hos Körkortshuset.

Teorin

Man ska inte bara koncentrera sig på att köra. Teorin är minst lika viktig och bidrar till att man blir en bättre förare. Teorin studerar du bäst genom boken samt att arbeta med teoritest online. Dessa test ger dig större möjlighet att klara teoriprovet men hjälper dig även mycket så du kan klarar den praktiska delen smidigare.

För att göra det enklare för dig som elev hos, så får du tillgång elevcentralen.se. Där har du det mesta samlat på ett ställe, du kan se ditt körschema, se vilka övningar du avklarat, boka samt se lediga tider. På elevcentralen.se kan du även studera på teotiprov och sen filmer på massa olika körövningar. Teoriproven är skapade av erfarna trafiklärare och är anpassade efter transportstyrelsens krav.

Har du valt ett teoripaket, intensivkurs med teori har du också tillgång till dataprov, obegränsat 1år, som ligger inne på Elevcentralen. Du kan även köpa endast prov separat, tala med receptionen eller besök vår e-handel.

På elevcentralen kan vi även anpassa proven, för tex dyslektiker, med ljudstöd och förlängd provtid mm. Även inför det riktiga provet så i kan hjälpa till med intyg och ansökan för dig som behöver det.

Riskutbildningar

De obligatoriska Riskutbildningarna får man heller inte glömma. Utan dem får man inte köra upp.

Risk 1 är en teoretisk utbildning som du kan göra när som helst under din utbildning men vi rekommenderar att du går kursen i början utav din utbildning.

När du har nått en viss nivå i utbildningen kan du göra Risk 2 (halkbanan), den kan du boka med hjälp av körkortshuset.

Uppkörning och teoriprov

När du är klar och godkänd på alla moment får du möjlighet att göra en utbildningskontroll (UBK), det är en simulerad uppkörning med vår utbildningsledare på Körkortshuset. På det sättet får du känna av hur en riktig uppkörningen på Trafikverket går till. Detta höjer chansen att lyckas på den verkliga uppkörningen hos Trafikverket.